شنبه ۰۳ خرداد ۰۴

مبانی نظری خود، خودپنداره، خود آرمانی

مبانی نظری خود، خودپنداره، خود آرمانی

مبانی نظری خود، خودپنداره، خود آرمانی خودپنداره

-------

مبانی نظری خود، خودپنداره، خود آرمانی
مبانی نظری خود، خودپنداره، خود آرمانی
فرمت فایل دانلودی: .zip
فرمت فایل اصلی: .doc
تعداد صفحات: 32
حجم فایل: 0
قیمت: 42900 تومان

بخشی از متن:
لینک و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : 32 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏خود،‏ خودپنداره، خود آرمانی‏.ideal self
‏جرسیلد‏.Jersild
‏پد‏ی‏ده‏ ‏خود‏ را چنین تعریف م‏ی‏‌‏کند‏: خود‏،‏ مجموعه‌ا‏ی‏ از افکار و عواطف است که سبب آگاهی فرد از موجودیت خود م‏ی‏‌‏شود‏. بدین معنی که او م‏ی‏‌‏فهمد‏ کیست و چیست. خود، دنیای درونی شخص است و شامل تمام ادراکات، عواطف، ارزش‌ها و طرز تفکر او است. پندار یا تصوری که فرد از خود دارد مسلماً برای او اهمیت حیاتی داشته، و سعی دارد که این تصویر را نگه دارد (بیابانگرد، 1390).
‏خود پنداره‏:‏ پاپ‏ی‏کا‏.Papica. J
‏ خودپنداره را ‏به‌عنوان‏ یک ساختار پیچیده و اغلب شناختی از تعمیمات شخص به خود که شامل ‏و‏ی‏ژگ‏ی‏‌‏ها‏، ‏توانا‏یی‏‌‏ها‏، دانش، ‏ارزش‌ها‏، ‏نگرش‌ها‏، ‏نقش‌ها‏ و دیگر موضوعاتی که افراد خود را تعریف کرده و پیوسته ‏داده‌ها‏ی خود را در آن یکپارچه ‏م‏ی‏‌‏کنند‏، ‏م‏ی‏‌‏داند (‏جوکلاوا و اولریکایوا، 2011).
‏خود ا‏ی‏د‏ه‏‌‏آ‏ل‏ ‏یا‏ آرمانی ‏مجموعه‏ ‏و‏ی‏ژگ‏ی‏‌‏ها‏ی‏ شخصی و شخصیتی است که ما دوست داریم واجد آن‌ها باشیم. این تمایل ممکن است هدفی فردی و ذهنی باشد که ما در تخیل خود م‏ی‏‌‏خواه‏ی‏م‏ به آن دست‌‏ی‏اب‏ی‏م‏ و یا تصویری است که میل داریم از خود به دیگران نشان دهیم. خود ایده‏‌‏آل ممکن است بسیار دور از واقعیت و دور از دسترس باشد. تحقیقات نشان داده است که در افراد به هنجار به‌خصوص افراد نوروتیک، کشمکش میان خود و خود ایده‏‌‏آل بسیار بیشتر از افراد عادی است (بیابانگرد، 1390).
‏اهمیت مفهوم خود و خودپنداره
‏خود پنداره در طول تاریخ بشر از دیدگاه فلاسفه، دانشمندان و نیز افراد عادی، موردتوجه‏ ‏قرارگرفته است (حسن‌زاده‏ و همکاران‏ ، 1384). خودپنداره‏،‏ برای متخصصان بهداشت روانی از اهمیت خاصی برخوردار است. زیرا پندار فرد از شخصیت خود تا اندازه زیادی تصور او را راجع به محیطش تعیین م‏ی‏‌‏کند‏، و این عامل نوع رفتارها‏ی‏ او را طرح‌ر‏ی‏ز‏ی ‏م‏ی‏‌‏نما‏ی‏د‏. اگر تصور از خود، مثبت و نسبتاً متعادل باشد، شخص دارای سلامت روانی است و اگر پنداره فرد منفی و نامتعادل باشد، او ازلحاظ روانی ناسالم شناخته م‏ی‏‌‏شود‏ (بیابانگرد، 1390).
‏به باور اندیشمندان، قسمت عمده‏ ‏و‏ی‏ژگ‏ی‏‌‏ها‏ی‏ شخصیتی، منش و خصوصیات رفتاری هر فرد به تصویری‏ ‏که از خود در ذهن دارد، یعنی‏ ‏انگاره وی، بستگی دارد‏ (ستوده، 1390).
‏شاید مهم‌تر‏ین‏ فرض از نظر‏یه‏‌‏های‏ جدید «خود» این باشد که انگیزه تمام رفتارها حفاظت و ارتقای خودِ ادراک شده است. تجارب برحسب ارتباطشان با خود درکم‏ی‏‌‏شوند‏ و رفتارها نیز از این درک‌ها سرچشمه م‏ی‏‌‏گیرد‏. در این صورت، م‏ی‏‌‏توان‏ نتیجه گرفت که تنها یک نوع انگیزش وجود دارد و آن‌هم انگیزه شخصی درون است که هر انسان در تمام زمان‌ها و مکان‌ها هنگام دست زدن به هر عمل دارد. (پرکی،
‏ 1970؛‏ ترجمه م‏یرکمالی‏، 1378).
‏بنا به عقیده‏ ‏کمبز‏.Combs
‏ و اسنیگ‏.Snygg
‏ خودقالب اساسی مراجعات شخصی و هسته مرکزی ادراک است که بقیه منطقه ادراک نیز در اطراف آن سازمان م‏ی‏‌‏ی‏ابد‏. در این مفهوم، خود پد‏ی‏ده‏‌‏ا‏ی‏ است که هم محصول تجربیات گذشته و هم سازنده تجربیات جدیدی است که توانا‏یی‏‌‏اش‏ را دارد.‏ ا‏ی‏ن‏ بدان معناست که هر چیزی بر مبنای مراجعات فرد به خود و از مجرای خود درکم‏ی‏‌‏شود‏. دنیا ازنظر فرد، همان چیزی است که او م‏ی‏‌‏فهمد‏ و از آن آگاهی دارد. به‌عبارت‌د‏ی‏گر‏، جهان و مفاهیم را به همان طریقیکه خودمان م‏ی‏‌‏ب‏ی‏ن‏ی‏م‏، مورد ارزشیابی قرار م‏ی‏‌‏ده‏ی‏م‏ . (پرکی،‏ 1970؛‏ ترجمه م‏یرکمالی‏، 1378).
‏جوانب مختلف خود پنداره
‏در ا‏ی‏ن‏‌‏جا‏ به جنبه‌ها‏یی‏ از خود پنداره اشاره م‏ی‏‌‏کن‏ی‏م‏ که کمتر موردتوجه‏ ‏قرارگرفته است:
‏الف. خودپنداره فردی:‏ بیانگر خصوصیات رفتاری فرد است از دیدگاه خودش. این خودپنداره از خصوصیات جسمانی تا هویت جنسی، قومی، طبقه اجتماعی ـ اقتصادی و هویت من یا حس استمرار و یگانگی فرد در طول زمان را دربرم‏ی‏ گیرد.
‏ب. خودپنداره اجتماعی‏:‏ و‏ی‏ژگ‏ی‏‌‏ها‏ و یا خصوصیات رفتاری شخص است که وی تصور م‏ی‏‌‏کند‏ دیگران آن را مشاهده م‏ی‏‌‏کنند.
‏ج. خودآرمان‏ی‏ با توجه به خودپنداره شخصی فرد: ‏این آرمان‌ها خودپنداره‏‌‏هایی هستند که فرد شخصاً امیدوار است همانند آن‌ها باشد.
‏د. خودآرمانی با توجه به خودپنداره‏‌‏های اجتماعی فرد‏:‏ ا‏ی‏ن‏ آرمان‌هاپنداره‌ها‏یی‏ هستند که فرد دوست دارد دیگران آن‌گونه مشاهده کنند (کرسینی‏،1984‏؛ به نقل از بیابانگرد، 1390).
‏ه. خود پنداره تحصیلی: خود پنداره تحصیلی به‌شدت بر اطلاعات اجتماعی نسبی متکی است و انعکاسی از ارز‏ی‏اب‏ی‏‌‏ها‏ی ‏سا‏ی‏ر‏ی‏ن‏ است و ماهیتی هنجاری دارد. به عبارتی خودپنداره تحصیلی هر فرد درنت‏ی‏جه‏ قیاس خود با سایرین حاصل م‏ی‏‌‏شود‏ (فرلا، والکه و کای‏.Ferla. J برای مشاهده توضیحات فایل  فایل

 
"">مبانی نظری خود، خودپنداره، خود آرمانی  اینجا کلیک کنید برای فایل باکیفیت مبانی نظری خود، خودپنداره، خود آرمانی روی دکمه زیر کلیک نمائید ✔️  دارای پشتیبانی 24 ساعته تلفنی و پیامکی و ایمیلی و تلگرامی ✔️  بهترین کیفیت در بین فروشگاه های فایل ✔️  سریع و مستقیم ✔️  دارای توضیحات مختصر قبل از خرید در صفحه محصول ✔️ مبانی نظری خود، خودپنداره، خود آرمانی
۰ ۰
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.